علت بوی بد دهان بعد از کامپوزیت چیست؟
یک مشکل اساسی که واقعا افراد را بعد از انجام کامپوزیت دندان مورد آزار قرار میدهد و باعث میشود حتی از صحبت کردن در بین دیگران خجالت بکشند این است که بوی بعد دهان بعد از انجام کامپوزیت دندان میباشد.
شاید رفیقتان یا اقوامتان بعد از انجام کامپوزیت از بوی بد دهانش نزد شما شکایت کند اما باید بدانید کامپوزیت دندان به خودی خود بوی بد دهان را تولید نمیکند؛ به دلایل و عوامل مختلفی میتواند بستگی داشته باشد. لطفاً تا آخر این مقاله با ما همراه باشید تا به شما بگوییم علت اصلی بودی بد دهان و دندان بعد از کامپوزیت چیست؟
دلیل بوی بد دهان در کامپوزیت کجاست؟
از انجایی که کامپوزیت ونیر یک لایه نازکی از مواد کامپوزیتی است که روی دندان افراد قرار میگیرد و در سطح بیرونی گذاشته میشود، حالا تصور کنید بین این لایه و سطح دندان فاصله ایجاد شود و مواد غذایی و خوراکی هایی که می خورید به مرور زمان در این فضاها جمع میشوند که باعث بوی بد دهان میشود.
اگر دقت کرده باشید همینجا نکته را زیر پوستی به شما گفتم !! آنهم حرفه ای بودن و مهارت دندانپزشک متخصص زیبایی میباشد. اما این تنها دلیل نیست و دلایل دیگری هم نیست در این بوی نامطبوع دهان دخالت دارند که شامل :
- رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان؛
- مصرف دخانیات؛
- مصرف خوراکی هایی مخصوصاً سبزیجات و گوشتها که بین دندان فاسد و بوی بدی را به خود میگیرند؛
- استفاده نکردن از نخ دندان؛
- خوب کار نکرده معده و دستگاه گوارش.
این دلایل میتواند به تنهایی هر کدام برای هر شخص ایجاد بوی بد بعد از کامپوزیت دندان کند. پس اگر جزء افرادی هستید که موارد بالا شامل شما میشود و در کرج زندگی میکنید پیشنهاد میکنم به دکتر شیرین قاسمی در کرج مراجعه کرده و با ایشان مشورتهای لازم را بگیرید.
عدم تطابق کامپوزیت با لبه دندان
متخصصان دندانپزشک باید با مهارتی که دارند ونیر های کامپوزیت را به خوبی با لبههای دندان مطابقت دهند. به طوری که بین دندان و کامپوزیت هیچگونه فاصلهای نیافتد؛ در غیر این صورت مواد غذایی بین کامپوزیت و دندانهای فرد جمع میشود و مشکلاتی مانند پوسیدگی و بوی بد برای دهان و دندان فرد ایجاد میکند.
رشته دندانپزشکی هم مانند سایر رشته های دیگر دارای استانداردهای مخصوص خودش می باشد مثلاً در زمانی که دندان برای انجام کامپوزیت باید حدود سه دهم میلیمتر تراشیده شود. اگر تراشیدن دندان بیش از اندازه صورت گیرد باعث از بین رفتن مینای دندان، خرابی و بوی بد در دهان می شود. از همین رو انتخاب یک متخصص کامپوزیت در کرج بسیار اهمیت دارد.
نوع کامپوزیت استفاده شده
گاهی افراد فکر میکنند مثلا اگر کامپوزیت ارزان استفاده کنند سود کردهاند اما باید بگویم که در انجام کارهای دندانپزشکی سعی داشته باشید که از مواد درجه یک برای دندانهای خود استفاده کنید.ونیرهای کامپوزیت انواع مختلفی دارند مانند:
- میکروفیل
- نانوفیل
موارد نامبرده مرسوم ترین مواردیست که در کامپوزیت های دندان به حساب میآیند. هرچه سایت ذرات کامپوزیت کوچکتر باشند، درخشندگی و صاف تر هستند و از نظر استحکام هم پایین می آیند و برعکس هرچه ذرات درشت تر باشند استحکام بیشتر می شود و درخشندگی و سطح صیقلی کمتر می شود. پیشنهاد میکنیم مقاله انواع کامپوزیت را مطالعه کنید.
جزء آن دسته افراد نباشید که بر این باورند که سفید بودن کامپوزیت منجر به مصنوعی به نظر آمدن آن میشود. این تصور اشتباه است. اگر کامپوزیتی هم مصنوعی دیده میشود علت آن ضخامت مواد اولیه و عبور نور کم از این ضخامت می باشد.
اگر میخواهید از بوی بد دهان بعد از نصب کامپوزیت دندان راحت باشید حتماً از ونیری استفاده کنید که نوع مواد اولیه آن درجه یک باشد. این موضوع را حتماً با متخصص دندانپزشک مربوطه خود درمیان بگذارید که بعدها برایتان حسرت نشود.
ونیرهای کامپوزیتی که شفایفیت خوبی دارند و میتوانند نور را به خوبی از خود عبور دهند طبیعی تر به نظر میرسند. اما امروزه شرایط کشور ما بخاطر تحریمها به گونهای شده که کامپوزیت قلابی در بازار بسیار زیاد است؛ به همین علت یک متخصص دندانپزشکی در کرج میتواند شمارا در شناسایی جنس تقلبی با جنس اصلی کمک کند.
رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
رعایت بهداشت دهان یکی از عوامل اصلی در رفع بوی بد دهان بعد از نصب کامپوزیت دندان می باشد. اگر اغراق
معمولا یکی از علت های مهم بد بو شدن دهان، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. اگر پس از گذاشتن کامپوزیت بهداشت دهان و دندان تان را رعایت نکنید قطعا دچار پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می شوید. پس از نصب ونیر مثل سابق مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.
خوراکی های خاص و رنگ دار
شاید نزد خود فکر کنید شما همه موارد بالا را به درستی رعایت میکنید پس چرا دندانهایتان بوی نامطبوع بعد از کامپوزیت میگیرد. برای پیشگیری از بوی بد دندانهایتان از خوردن غذاهایی که رنگ دانه های خاصی دارند اجتناب کنید. این رنگ دانه ها نه تنها از زیبایی کامپوزیت شما میکاهد بلکه موجب ایجاد بوی بد در دهانتان می گردد.
عفونت های لثه و دندان
البته این مورد کمتر اتفاق می افتد اما در بین متخصصان دندانپزشکی جزء مواردیست که باعث ایجاد بوی بد بعد از انجام ونیر کامپوزیت می شود. از آنجایی میگوییم احتمال این حالت کم است که دندانپزشک متخصص قبل از اینکه بخواهد کامپزیت دندان را برای شما تجویز کند لثه و دندانهایتان را مرود بررسی قرار میدهد؛ در صورتیکه دچار عفونت باشید ابتدا برایتان طول درمان مشخص میکند..
اما وظیفه ما این است که به شما بگوییم در چه صورتی عفونت دندان باعث ایجاد بوی بد در دهان بعد از کامپوزیت میشود.
بیماری پریودنتال در صورت عدم درمان به سایر نواحی لثه سرایت کرده و منجر به بوی بد دهان می شود. از علائم بیماری لثه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- لثه های قرمز و متورم
- خون ریزی لثه
- دندان های لق و حساس
علاوه بر بیماری های خاص لثه برخی بیماری های خاص دیگر مانند: عفونت ریه، رفلاکس معده، دیابت و مشکلات کبد و کلیه نیز موجب بوی بد دهان می شود. ممکن است شخصی که لمینت سرامیکی یا کامپوزیت نصب می کند از داشتن این بیماری ها بی اطلاع باشد و به اشتباه فکر کند بوی بد دهانش ناشی از نصب ونیر است.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی شد به تمام جنبه های و علت های بد بو شدن دهان بعد از انجام کامپوزیت پرداخته شود. اگر موردی برخوردید که در این مقاله گفته نشد شما میتوانید به مطب دندانپزشکی دکتر شیرین قاسمی مراجعه کنید و پاسخ سوالات خود را بگیرید. از شما متشکریم که تا آخر این مقاله با ما همراه بودید.